Jongerentrainingen

Home » Jongerentrainingen

PSYCHOSOCIALE ONTWIKKELING EN WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR JONGEREN.

Voor sommige jongeren is de lol in het leven ver te zoeken. Ze hebben het gevoel dat ze het nooit goed doen, waardeloos en alleen zijn, vaak het slachtoffer zijn en ook geen “nee” durven zeggen. Als ouder voel je je machteloos, vooral als je regelmatig wordt geconfronteerd met uitspraken als; “Ik ga niet meer naar school” of “Waarom besta ik eigenlijk”. Je maakt je zorgen. Alle pogingen om te helpen leiden alleen maar tot verdere escalatie. Je weet niet hoe je je kind kan bereiken en hoe je het probleem kan aanpakken. Psychosociale ontwikkeling en weerbaarheidstraining kan uitkomst bieden.

 

JongerenTraining “Choice”

Training voor jongeren van 12 t/m 18 jaar en hun ouders/opvoeders. De training is voor jongeren met problemen zoals onzekerheid, teruggetrokken en/of angstig gedrag, leerproblemen, spijbelen, problemen in de omgang met anderen, depressiviteit, hyperactiviteit, agressiviteit, psychosomatische klachten, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, ADD, Autismespectrum stoornissen, eetstoornissen, en dergelijke.

De trainingsgroepen zijn samengesteld uit maximaal 8 jongeren met verschillende achtergronden en schoolniveaus. In de training ervaren de jongeren hun eigen “stuurman” te zijn, hun eigen keuzes te maken en om te gaan met hun talenten en mogelijkheden. Dit doen ze op actieve manier met o.a. beweging, spel, focus- en meditatieoefeningen. In deze training staan de volgende uitgangspunten centraal: je eigen keuzes maken, initiatief nemen, op jezelf vertrouwen, zorgen en opkomen voor jezelf, stilstaan bij wat je wil, kan en doet, beter met jezelf en anderen omgaan, je eigen problemen oplossen, jezelf beschermen tegen misbruik. De jongerentraining wordt uitsluitend gegeven in combinatie met de oudercursus.

Het trainingsprogramma bestaat uit:

 • kennismakingsgesprek;
 • intakegesprek met het jongere en de ouders/opvoeders;
 • informatie voor ouders;
 • 12 trainingen voor jongeren van 1,5 uur door een gecertificeerde trainer en assistent;
 • 4 oudercursus bijeenkomsten van 2 uur door een gecertificeerd trainer;
 • 1 gezamenlijke bijeenkomst met jongeren en ouders/opvoeders;
 • werkboek voor jongeren;
 • en een cursusboek voor ouders/opvoeders.

 

Training “Weerbaar naar de brugklas”

2 daagse training voor kinderen van groep 8.
Een grote stap, van vertrouwde basisschool naar de brugklas. Hoe zal het gaan, tussen vreemde kinderen en grote onbekende jongeren. Soms ver van huis en buiten het gezichtsveld van ouders. Een spannende tijd voor kinderen en ouders. Is mijn kind er wel klaar voor? Is hij/zij weerbaar genoeg?

Met de training “Weerbaar naar de brugklas” staat een kind steviger in z’n schoenen. Kinderen worden zich bewust van hun gedrag en mentale kracht, zodat ze met respect voor anderen en zichzelf, zich thuis kunnen voelen op hun nieuwe plek.

Het trainingsprogramma bestaat uit:

 • informatie voor de ouders;
 • en 2 trainingsdagen door gecertificeerde trainers.
 • Lunch en versnapering inbegrepen.

De trainingsprogramma’s worden aangeboden tegen een vaste prijs.
Deze vaste prijs is op aanvraag.

De training wordt gehouden tijdens de zomervakantie.

Neem contact met ons op!

 • Velden met een * zijn verplicht
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.