ABpsyon is een kleine praktijk voor psychosociale ontwikkeling met een team van 6 personen. We richten ons al 15 jaar op hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. We begeleiden kinderen en jongeren bij problemen met opgroeien op weg naar zelfstandigheid en bieden ouders hulp bij het opvoeden. Verder bieden we begeleiding aan kinderen/jongeren met ontwikkelingsstoornissen, zodat ze vanuit hun beperking gestimuleerd worden om hun mogelijkheden te benutten. Onze aanpak is gebaseerd op de methode “Ho, tot hier en niet verder!”. Daarbij richten we ons zowel op de individuele kinderen/jongeren als op de afstemming in groepsverband.

Functie begeleider/assistent trainer
Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen of een ontwikkelingsstoornis, die thuis wonen en op school zitten. De begeleiding is gekoppeld aan persoonlijke cliëntdoelen die uiteindelijk zoveel mogelijk tot zelfredzaamheid leiden. Omdat wij systemisch werken zal de begeleider ook regelmatig contact hebben met de ouders, de school, de jeugdconsulent/ jeugdprofessional of eventuele andere direct betrokkenen.
De begeleiding vindt plaats bij de cliënten thuis, of in groepsverband op één van onze praktijklocaties. Ambulante ondersteuning wordt geboden in de gemeenten Reimerswaal/Kapelle, Goes, Borsele en Tholen.
De begeleider zal af en toe als assistent-trainer deelnemen aan een compleet traject van de psychosociale weerbaarheidstraining “Ho, tot hier en niet verder!”, “CHOICE” en “Weerbaar naar de Brugklas”.
Verder valt het organiseren van “speldagen en doedagen” onder de functie van begeleider.

Profiel;
– Een afgeronde HBO opleiding. Bij voorkeur SPH
– Gedreven en zelfstandig
– Kennis en ervaring met begeleiding van cliënten met ontwikkelingsstoornissen
– Kunnen bieden van structuur
– Goede sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden
– In het bezit van een rijbewijs en auto

Taken;
– Begeleiding bieden in de thuissituatie van de cliënt en in onze praktijk
– Contacten onderhouden met ouders en andere professional
– Rapportages opstellen
– Casuïstiek overleg

Competenties;
– Zelfstandig kunnen werken
– Goede communicatieve vaardigheden
– Flexibel zijn
– Grenzen kunnen stellen
– Geduldig

Wat wij bieden:
• Dynamische werkomgeving
• Afwisseling
• Flexibele werkdagen
• Fijne collega’s