Moeder van R, een gepeste jongen

Home » Moeder van R, een gepeste jongen

Wat kunnen wij als ouders nog meer doen om ons kind te helpen?

Na een lange periode van naar het ziekenhuis lopen omdat onze zoon last van zijn buik had, op school telkens gesprekken omdat hij zich slecht kon concentreren en zich “misdroeg”. En daarnaast elke nacht was hij aan het krijsen, gillen en dingen aan het zeggen die blijkbaar overdag tegen hem gezegd werden. Hij was dan totaal in paniek en we konden geen grip of contact met hem krijgen.

Als ouders wisten we dat er iets was maar kwamen er niet achter, we liepen vast. We zagen dat hij zich op school niet prettig en veilig voelde en dat hij steeds onzekerder werd, hij ging gedrag vertonen wat niet bij hem paste. Terwijl we thuis geen problemen met hem hadden en hij zich goed en veilig voelde, het was puur op school. Wat is er aan de hand met mijn kind en waarom kan ik hem als ouder niet helpen en komen we er niet achter wat er is??

En dan via een klasgenootje komen we er achter dat ons kind gepest, geschopt en gekleineerd wordt door klasgenootjes en dat de leerkrachten hem telkens niet geloven. Hij verteld het niet aan ons ,want als ze me op school niet geloven dan zal dat thuis ook wel zo zijn. Daarnaast mocht hij het ook niet vertellen van de pesters, hij werd dus ook onder druk gezet. Je voelt je op z’n moment heel klein worden maar ook opgelucht dat je nu weet wat er is .We hebben gelijk contact opgenomen met school.

Op school heel veel gesprekken gehad wat we kunnen doen voor hem. Gelukkig hielpen en dachten de leraren goed mee, een geweldige samenwerking. Maar ook de ouders van de “pestende” kinderen hebben geweldig met ons samen gewerkt.

De school kwam met voorstellen, waaronder ABPSYON. Ik ben naar een bijeenkomst geweest en ontmoete daar Ann Boonstra en haar collega’s. Na een kort gesprek valt er bij mij een last van mijn schouders, ik heb een team gevonden met mensen die ons kunnen helpen, dat gevoel had ik gelijk.

Onze zoon is bij ABPSYON in training gegaan en ze hebben hem het vertrouwen in zichzelf terug gegeven, handvatten om in bepaalde situaties goed voor zichzelf op te komen en nog veel meer. Ze helpen niet alleen je kind, maar heel het gezin. Je krijgt als ouder ook handvatten en beter inzicht in de belevingswereld van je kind.

De kinderen genieten van hun bijeenkomsten met andere kinderen. De ouderbijeenkomsten waren leerzaam, confronterend maar we hebben ook gelachen en elkaar gesteund en begrip getoond. Je voelt je niet zo alleen in je “probleem”.Al met al we hebben een jongen terug gekregen die goed in zijn vel zit, geniet van school, alleen buiten gaat spelen met vriendjes en ons gezin is nog hechter en gezelliger geworden.

Je bent geen slechte ouder als je je kind niet kunt helpen of begrijpt. En om hulp vragen bij specialisten is geen schande het geeft juist aan dat je bewust bezig bent met het helpen bij de ontwikkeling van je kind en het herkennen dat hij of zij niet lekker in zijn vel zit. Onze ervaring is wacht niet te lang met hulp zoeken hoe sneller je het aanpakt hoe eerder je daar samen profijt van hebt.

Wij zijn Ann en haar collega’s erg dankbaar dat ze er voor ons waren en er altijd zullen zijn, je staat er niet alleen voor.

Moeder A

Neem contact met ons op!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.