De ouders van M

Home » De ouders van M

Doordat onze dochter een traumatisch probleem had meegemaakt probeerde wij haar voor alles te beschermen. Met al onze goede bedoelingen werden we steeds wanhopiger omdat wij het gevoel hadden dat ze ons buitensloot. Ze werd ook steeds geslotener en liet door iedereen over zich heen lopen. We hadden het gevoel dat wat we ook zeiden, we niks goed konden doen. Toen merkte we dat we haar niet meer konden vertrouwen, nou dat is pas erg. Er moest ook echt wat gebeuren. Toch wacht je daar dan lang mee, misschien wel te lang.

We hadden meteen een goed gevoel bij jullie en gelukkig zag onze dochter het ook meteen zitten. Zij en ook wij hebben er wel hard aan moeten trekken maar het is gelukt. Er zijn wel de nodige traantjes bij gevallen. Dat geeft niks hoor die waren juist nodig.
Nu, na een half jaar plukken we er al de vruchten van. Het is een stuk gezelliger in huis en iedereen is ontspannener. We merken dat we onze dochter nu al meer ruimte geven om haar problemen aan te pakken.
Ann vroeg ons wat er gebeurd zou zijn als we deze weg niet in waren gegaan. Ons antwoord was:”Dan waren we haar misschien al kwijt geweest”.
Een advies voor andere ouders, wacht niet als je denkt dat er iets niet goed gaat. Je hebt er langer plezier van als je op de goede weg komt te staan.

Door: De ouders van M

Neem contact met ons op!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.